אוכל

דרניקי ממולאים בבשר טחון

אלו לא עוד לביבות סטנדרטיות, אלו לביבות עם הרבה נשמה ע"פ מתכון רוסי מסורתי שיעשו לכם המון כיף בבטן

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 05/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

10 תפו"א גדולים

3 כפות קמח

2 ביצים

500 גרם בקר טחון עם שומן כבש

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 עגבניות מגורדות

1 כוס צנוברים ופיסטוקים קלויים, וטחונים

1 כף חרדל

4 בצלים גדולים, קצוצים

1 כפית כמון

מלח ופלפל

גביע שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה, מגרדים אותם על פומפייה דקה, ולאחר הסיום מסלקים את המים שהצטברו. בקערה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את הקמח, ומוסיפים מלח ופלפל. לאחר מכן מערבבים את הבלילה לתוך תפוחי האדמה המגורדים, ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה, חצי מתערובת האגוזים, הכמון, העגבניות, החרדל, ומטבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מפוררים את תערובת הבשר אל תוך המחבת עם הבצל המטוגן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן לגמרי. מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את שאר תערובת האגוזים.

3 מחממים מחבת עם שמן קנולה. מתערובת תפוחי האדמה יוצרים לביבה דקה, רחבה וארוכה (בערך בגודל כף היד) ומניחים אותה על המחבת. מיד לאחר מכן מניחים כמה כפות גדושות מתערובת הבשר, כך שקצוות הלביבה יישארו ריקים. מכינים לביבה זהה נוספת ומניחים על גבי הבשר תוך הידוק הקצוות ע"י כף – לא אמורים לראות כלל את הבשר. מטגנים על אש גבוה כ-5 דקות מכל צד – עד שיזהיבו ומסירים מהאש ישר לצלחת.

סימון תזונתי עבור מנת הגשה:

אנרגיה 1542אנרגיה
חלבונים 73 גרם
פחמימות 193 גרם
שומנים 61 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה