צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל
גראטן תפוחי אדמה
מאפה עשיר ונימוח של תפוחי אדמה ושמנת, שמתאים בעיקר לימים בהם לא סופרים קלוריות
אינס שילת ינאי | תיק אוכל
| פורסם 18/04/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
5 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)
1 כוס חלב
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 שיני שום כתושות
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 מיכל שמנת לבישול
פרמזן להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
2 מחממים בסיר את החלב, החמאה, השום והתבלינים. שהנוזל חם, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה לכמה דקות, רק כדי שיוציאו את העמילן ויסמיכו את הבלילה. מוסיפים את השמנת ומורידים מהאש.
3 משמנים תבנית חסינת חום ומסדרים שכבות חופפות (כמו רעפים) של תפוחי האדמה והנוזלים. ניתן לפזר מעל השכבה הסופית גבינה שאוהבים, כמו פרמזן.
4 אופים כמעט שעה עד שהחלק העליון משחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי