אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

אטריות אורז עם ירקות

בואו להקפיץ לכם מנה אסייתית מנצחת ברבע שעה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש)
1 ראש ברוקולי קטן
1/2 סלסלת פטריות
6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז
כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק
1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים)
אבקת צ'ילי
קארי
רוטב סויה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים. 2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה. 3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין . 4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק. 5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת. 6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות. 7. אוכלים מיד.