אטריות אורז עם ירקות
בואו להקפיץ לכם מנה אסייתית מנצחת ברבע שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש)
1 ראש ברוקולי קטן
1/2 סלסלת פטריות
6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז
כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק
1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים)
אבקת צ'ילי
קארי
רוטב סויה
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים. 2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה. 3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין . 4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק. 5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת. 6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות. 7. אוכלים מיד.