אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

כיסונים (ורניקס) ללא גלוטן

כיסוני בצק במילוי תפוחי אדמה, הידועים גם בכינוי קרפלעך, נטולי גלוטן

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את הכיסונים ניתן להקפיא לפני הבישול. לתוצאות מיטביות יש להניח אותם על מגש ובין השכבות לשים נייר פרגמנט, על מנת שלא ייגעו זה בזה. כשמוציאים מההקפאה יש לבשל ישירות בסיר עם מים רותחים ולא להפשירם.

מרכיבים (4 מנות):

1/2 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1 ביצה

כף מלח

כף שמן

למילוי:

4 תפוחי אדמה גדולים

25 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

בצל יבש גדול

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים ומועכים למחית עם מעט חמאה ומלח. שומרים בצד כחצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות מהמחית, לשימוש בהכנת הבצק. מטגנים בצל גדול קצוץ עד להשחמה, מוסיפים למחית ומתבלים במלח ופלפל.

2 מערבבים בקערה את הקמח, ביצה, 3 כפות מהמחית ומי הבישול ולשים עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. במידה והבצק דביק מוסיפים קמח קונדיטור.

3 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק.

4 קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול.

5 מקפלים את העיגול לחצי סהר באופן שיכסה את המילוי ומהדקים היטב את כל הקצוות בצביטת הבצק על מנת שלא ייפתחו במהלך הבישול. ניתן להשתמש במכשיר להכנת כיסונים.

6 מרתיחים מים בסיר גדול. לאחר שהמים רתחו מוסיפים כף מלח וכף שמן. מוסיפים את הכיסונים. כשהכיסונים צפים מעל לפני המים ממתינים עוד כ-7 דקות ושולים באמצעות כף מחוררת.

* מומלץ להגיש עם בצל מטוגן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!