אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

גרנולה מלוחה

תאמינו או לא, אבל גרנולה לא חייבת להיות מתוקה. הגרסה המלוחה מתאימה כתוספת לסלט, כחטיף ואפילו כתוספת ליוגורט

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 05/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית

1 כפית זרעי כוסברה (מוסיף הרבה אבל לא חובה)

1/4 כוס גרעיני חמנייה

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

1 כוס קוואקר (לא משנה מאיזה סוג)

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

קמצוץ צ'ילי טחון (לא חובה)

2 כפות טחינה גולמית

אפשר להוסיף גם

2 כפות גרעיני פשתן / זרעי צ'יה

1/4 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את כל החומרים מלבד קוואקר וטחינה. קולים תוך כדי ערבוב מתמיד שלוש דקות.2. מוסיפים את הקוואקר וממשיכים לערבב כל הזמן, עד שהתערובת מזהיבה וגרעיני הדלעת מתנפחים.3. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב. ממשיכים לערבב עוד שתי דקות ומסירים מהאש. מעבירים את הגרנולה לתבנית או משטח אחר כדי לעצור את הקלייה.4. שומרים בכלי אטום, עד שבועיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!