אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קראמבל דלעת, עם גרגרי חומוס וגרעיני חמנייה

קראמבל - הגרסה המלוחה. מעולה כתוספת או כמנה בפני עצמה, קרה, חמה או אפילו פושרת. גם טעימה, גם משביעה וגם בריאה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

900 גרם דלעת

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

קמצוץ אגוז מוסקט מגורר, טרי

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש במוקפאים שהופשרו)

לקראמבל:

3/4 כוס קוואקר

4 כפות גרעיני חמנייה קלופים

3 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית צ'ילי יבש טחון

אופן ההכנה:

1 קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה עם שמן זית ותבלינים. מסדרים בשכבה אחת, בצפיפות, בתבנית קטנה.2. אופים בחום של 200 מעלות, כ-45 דקות, עד שהדלעת רכה (נועצים מזלג ובודקים) ומזהיבה מעט. בינתיים מערבבים את כל חומרי הקראמבל.3. כשהדלעת מוכנה, מפזרים בין הקוביות את גרגרי החומוס (הדלעת מתכווצת מעט באפייה ונוצרים מרווחים). מפזרים מלמעלה את הקראמבל. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם, פושר או בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.