אוכל
תמונת AVI׃ mako

חינקלי ברוטב צ'קפולי

מנה גיאוגית אסלית: כיסוני בצק במלוי פטריות וחצילים, ברוטב מעורר תיאבון

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

חצי בצל

6 גבעולי סלרי

גזר מקולף

חצי כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 כוסות עלי טרגון קצוצים

חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

חצי כוס בצל ירוק, החלק הירוק בלבד

שורש פטרוזיליה קצוץ

חופן עלי נענע קצוצים

כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

10 שזיפים חמוצים משומרים מגולענים

יין לבן

לבצק החינקלי:

2 כוסות קמח פסטה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס מים

למלית פטריות:

חצי בצל קצוץ

כף שמן זית

5 פטריות שמפיניון גדולות

חופן פטריות ירדן

20 גרם פורצ'יני יבש חלוט

כף רשאד

2 כפות עלי בזיליקום סגול קצוצים

חצי כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח

למלית החצילים:

חצי חציל חתוך לקוביות

מלח גס

חצי בצל קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

חצי כפית פלפל אדום חריף קצוץ

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 לרוטב: קוצצים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים/מאדים על אש קטנה עד שהם רכים. מוסיפים מלח ושמן זית.

2 מוסיפים את הטרגון, הכוסברה, הבצל הירוק, שורש הפטרוזיליה, הנענע, הפלפל הירוק והשזיפים ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה. מוסיפים יין לבן לפי הצורך, כדי שלא יתייבש.

3 לחינקלי: לשים היטב את חומרי הבצק - מתחילים עם 3/4 כוס מים, ואם צריך מוסיפים עוד. הבצק הסופי צריך לצאת קשה.

4 למלית פטריות: מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטגן.

5 למלית חצילים: בוזקים על החצילים מלח גס. מטגנים את הבצל בשמן זית, סוחטים את החצילים ומוסיפים. מוסיפים את שאר החומרים, מטגנים ובוחשים מדי פעם, עד שהחצילים רכים.

6 הכנת החינקלי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 4. מוסיפים מים או קמח לפי הצורך. קורצים עיגולים, ממלאים ומקפלים את השוליים יחד ולמעלה לסגירה. מבשלים במי מלח עד שהחינקלי צף. מגישים עם הרוטב.

* את גוש הבצק שבקצה החינקלי לא אוכלים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!