צילום׃ טארק שהואן
שקשוקה ירוקה
שקשוקה מרהיבה וטעימה עם תרד ומנגולד בציפוי גבינה מוקרמת
טארק שהואן | מקום בלב
| פורסם 17/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
300 גרם תרד שטוף ויבש
200 גרם מנגולד (רק העלים הירוקים) שטוף ויבש
4 שיני שום כתושות
2 בצלים לבנים קצוצים דק
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות שמנת מתוקה
2 כפות קמח לבן מנופה
קורט אגוז מוסקט
גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
4 ביצים
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד לקבלת גוון זהוב.
2 מוסיפים את התרד והמנגולד ומערבבים במשך 7 דקות עד שהעלים מאבדים חצי מנפחם.
3 מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
5 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה סמיכה.
6 מוסיפים את הביצים ומכסים את המחבת למשך 4 דקות.
7 מכבים את האש, מפזרים מעל גבינת מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להקרמה.