אוכל
צילום׃ טארק שהואן

שקשוקה ירוקה

שקשוקה מרהיבה וטעימה עם תרד ומנגולד בציפוי גבינה מוקרמת

טארק שהואן | מקום בלב | פורסם 17/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

300 גרם תרד שטוף ויבש

200 גרם מנגולד (רק העלים הירוקים) שטוף ויבש

4 שיני שום כתושות

2 בצלים לבנים קצוצים דק

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כוסות שמנת מתוקה

2 כפות קמח לבן מנופה

קורט אגוז מוסקט

גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד לקבלת גוון זהוב. 

2 מוסיפים את התרד והמנגולד ומערבבים במשך 7 דקות עד שהעלים מאבדים חצי מנפחם.

3 מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה סמיכה.

6 מוסיפים את הביצים ומכסים את המחבת למשך 4 דקות.

7 מכבים את האש, מפזרים מעל גבינת מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להקרמה.