אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות

מאפה מוקרם עם פרמזן, גבינת עזים, כרשה וארטישוק ירושלמי

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ופרוס דק מאוד (בעזרת מנדולינה)

1 כרשה גדולה, פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)

50 גרם חמאה

½ כוס שמנת מתוקה

100 גרם גבינת עזים רכה (פרומעז למשל)

50 גרם פרמזן

מלח

½ כוס פירורי לחם, עדיף מוזהבים

אופן ההכנה:

1 מאדים את הכרשה בחמאה על אש נמוכה 3-5 דקות. שומרים שלא תזהיב.

2 כשהכרשה מתרככת מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לאדות 6-8 דקות.

3 מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הגבינות ומתבלים במלח.

6 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (פיירקס 25*25 או תבנית עגולה קוטר 24) ומפזרים מעל את פירורי הלחם.

7 אופים ללא כיסוי כ-20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים ומקבלים מרקם קריספי. מקררים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה