צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
כריך חזה עוף וטחינה
אין יותר כיך מכריך שהוא גם ארוחה מזינה, בריאה וטעימה: חזה עוף צלוי, לחם כוסמין, טחינה ונבטים - סנדוויץ' בריא כזה לא פגשנו כבר הרבה זמן. ואיך הטעם את שואלים? בוא נגיד שעל הצלחת נשארו רק פירורים
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 24/12/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
לטחינה:
כף טחינה גולמית
כפית מיץ לימון
כף מים
קורט מלח
לחזה עוף:
1/2 כפית שמן זית
100 גרם חזה עוף
מלח ופלפל שחור
לכריך:
מלפפון
2 פרוסות לחם כוסמין
1/3 כוס נבטים
1/2 כפית שומשום לא קלוי, אופציונלי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון, המים והמלח.
2 משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות.
3 באמצעות קולפן קולפים רצועות דקות מסביב למלפפון עד שמגיעים למרכז המימי עם הזרעים. אם רוצים, זורים שומשום מעל הרצועות. זורקים את החלק עם הזרעים.
4 מורחים את פרוסות הלחם בטחינה, מניחים מעל את חזה העוף הצרוב (אפשר לאכול אותו גם פושר וגם קר), מעליו את המלפפונים והנבטים וסוגרים.