אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

כריך חזה עוף וטחינה

אין יותר כיך מכריך שהוא גם ארוחה מזינה, בריאה וטעימה: חזה עוף צלוי, לחם כוסמין, טחינה ונבטים - סנדוויץ' בריא כזה לא פגשנו כבר הרבה זמן. ואיך הטעם את שואלים? בוא נגיד שעל הצלחת נשארו רק פירורים

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לטחינה:

כף טחינה גולמית

כפית מיץ לימון

כף מים

קורט מלח

לחזה עוף:

1/2 כפית שמן זית

100 גרם חזה עוף

מלח ופלפל שחור

לכריך:

מלפפון

2 פרוסות לחם כוסמין

1/3 כוס נבטים

1/2 כפית שומשום לא קלוי, אופציונלי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון, המים והמלח.

2 משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות.

3 באמצעות קולפן קולפים רצועות דקות מסביב למלפפון עד שמגיעים למרכז המימי עם הזרעים. אם רוצים, זורים שומשום מעל הרצועות. זורקים את החלק עם הזרעים.

4 מורחים את פרוסות הלחם בטחינה, מניחים מעל את חזה העוף הצרוב (אפשר לאכול אותו גם פושר וגם קר), מעליו את המלפפונים והנבטים וסוגרים.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים שאתם צריכים ל-10 ימים