אוכל
צילום׃ 2יח"צ

אומלט ספרדי

החביתה המוכרת משתדרגת לאומלט עם תפוח אדמה ובצל

| מגדלי חבל הבשור | פורסם 29/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 תפוחי אדמה גדולים
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
5 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים מחצית מהשמן במחבת בקוטר כ- 20 ס"מ.

2 מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.

3 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ- 1/2 ס"מ. מוסיפים למחבת ומטגנים במשך כ- 20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים. מערבבים מדי פעם.

4 טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות.

5 מוסיפים למחבת את שארית שמן הזית. מחממים היטב ויוצקים לתוכו את העיסה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 15 דקות.

6 מניחים צלחת על המחבת, הופכים עליה את האומלט ומחליקים אותו בעדינות בחזרה למחבת, לטיגון הצד השני. מטגנים 5 דקות נוספות ומגישים.