צילום׃ 2יח"צ
אומלט ספרדי
החביתה המוכרת משתדרגת לאומלט עם תפוח אדמה ובצל
| מגדלי חבל הבשור
| פורסם 29/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
5 תפוחי אדמה גדולים
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
5 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים מחצית מהשמן במחבת בקוטר כ- 20 ס"מ.
2 מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
3 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ- 1/2 ס"מ. מוסיפים למחבת ומטגנים במשך כ- 20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים. מערבבים מדי פעם.
4 טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות.
5 מוסיפים למחבת את שארית שמן הזית. מחממים היטב ויוצקים לתוכו את העיסה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 15 דקות.
6 מניחים צלחת על המחבת, הופכים עליה את האומלט ומחליקים אותו בעדינות בחזרה למחבת, לטיגון הצד השני. מטגנים 5 דקות נוספות ומגישים.