אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

החמין של סמדי

זה לא כל יום שמקבלים מתכון לצ'ולנט יד ראשונה מהמאסטר. קבלו אותו: החמין הקבוע של שבת בבוקר בבית וקנין

סמדר וקנין | mako | פורסם 20/02/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1 בצל
מעט שמן
2 כוס חומוס מושרה
בשר מס' 8, חתוך לקוביות
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
למי שאוהב - 2 חתיכות גידים
7 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
5 ביצים
1 ראש שום
2 כוסות חיטה
1/2 כוס עדשים
1 חבילה ג'חנון
2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף וחצי אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילאן

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את גרגירי החומוס, הבשר, הרגל והגידים.

2 מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה.

3 שמים בסיר החשמלי את הבשר עם החומוס שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם.

4 מפזרים את התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי תפוחי האדמה והביצים.

5 שוטפים את החיטה ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, 1/2 כפית פפריקה, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.

6 מערבבים ושופכים לתוך שקית. ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה, קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.

7 לג'חנון: לוקחים שקית, מניחים בתוכה נייר אפייה ומסדרים עליו את הג'חנון (רצוי לחצות את הג'חנונים קודם). מפזרים מעל כף דבש, סוגרים את נייר האפייה ומעל את השקית, קושרים ומניחים בסיר.

8 סוגרים את הסיר ומפעילים. אני שמה אותו בשישי אחר הצהריים על מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.