אוכל

קיש בצל ופטריות

מאפה צרפתי קלאסי על בסיס בצל

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פריך

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

מעט מלח

ביצה אחת שלמה

חלמון אחד

למילוי

60 גר' חמאה

2 שיני שום קצוצות

1 כף עלי תימין

3 פטריות פוטבלו טריות

6 בצלים פרוסים דק

מלח, פלפל שחור טחון טרי

מעט אגוז מוסקט

1 מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים+חלמון

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

4 כפות פירורי לחם

סלט ירוק

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון. מעבדים לתערובת פירורית. אם התערובת יבשה מידי, מוסיפים 2-3 כפות מים קרים. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מעבדים זמן קצר בידיים, אוספים לכדור פחוס. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה. אפשר גם להוסיף לבצק בשלב העיבוד הראשוני כף עלי אורגנו קצוצים או עלי תימין.

מרדדים את הבצק לעיגול, מגלגלים סביב המערוך ומעבירים לכלי קיש עם תחתית מתפרקת. מהדקים, חותכים ומסירים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג. מורחים את חלקו הפנימי בחלמון ואופים בחום של 190 מעלות 15 דקות. בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את הפטריות.שמים את החמאה במחבת וכשהיא חמה, מטגנים בה את השום, טימין ופטריות כחצי דקה. מוסיפים את הבצל והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. בינתיים טורפים את הביצים והשמנת. מערבבים את תערובת הבצל עם השמנת ביצים ויוצקים אל הבצק החצי אפוי. מפזרים מעל את הגבינה ופירורי הלחם. מכניסים שוב לתנור וממשיכים לאפות עוד כשלושים דקות עד שפני המאפה שחומים. מגישים עם סלט ירוק.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות