אוכל
תמונת AVI׃ mako

סטייק פילה לצד ירקות צלויים על מצע טחינה

מנת בשר מתובל וטעים במיוחד המשלבת טעמים מנפלאות המטבח הערבי

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 18/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

½ כוס טחינה מוכנה (מהולה במים ומתובלת לטעמכם)

חצי חציל פרוס לאורכו

300 גרם נתח סינטה

גזר חתוך לפרוסות דקות מאוד

1 בצל לבן עם קליפתו

1 בצל סגול עם קליפתו

6 עגבניות שרי

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 פלפלים אדומים קטנים (מיני)

4 בצלים ירוקים נקיים

½ כפית פפריקה אדומה

½ כפית כמון

1 כף עלי פטרוזיליה טריים

אופן ההכנה:

1 מוהלים את הטחינה במים עד לדרגת סמיכות רצויה. מתבלים לפי הטעם ויוצקים שלולית של טחינה שממלאת את כל תחתית הצלחת.

2 חוצים את החציל לאורך, צורבים היטב על מחבת פסים את אחד החצאים עם שמן זית, מלח ופלפל. לאחר הצריבה מניחים בצלחת, על גבי הטחינה.

3 מניחים על גבי הסינטה דפי גזר טרי, קושרים עם חוט צלייה, מורחים בשמן זית ומפלפלים. צולים במחבת פסים עד לדרגת צלייה אהובה.

4 מתבלים היטב את כל הירקות בשמן זית, מלח ופלפל. צורבים אותם היטב על מחבת פסים.

3 לצד החציל והנתח, מסדרים את הירקות הצרובים, זורים מעל פפריקה וכמון, מעטרים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים חם.