אוכל
צילום׃ none

קטאייף עם משמשים

כיסונים מבצק דמוי פנקייק, במילוי עשיר של משמשים, גבינות ושקדים

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק הקטאייף:

כוס ורבע קמח לבן

1 כפית סוכר

1 כף שמרים

כוס חלב

כוס מים פושרים

שקית אבקת אפייה

למילוי הראשון:

100 גרם גבינת ריקוטה

חופן אגוזי מלך, קצוצים בינוני

8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

כפית סוכר

למילוי השני:

8 משמשים חתוכים לקוביות קטנות

כף סוכר

כף קוקוס טחון

קורט קינמון

לרוטב הלימון:

כוס סוכר

כוס מים

1 מקל קינמון

מיץ מרבע לימון

2 רצועות של קליפת לימון

5 יחידות הל (עם הקליפה)

להגשה:

דבש

פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק יחד עד לקבלת בלילה שהיא כמעט נוזלית. מניחים לתפיחה שלך שעה.

2 במחבת פנקייקים חמה שופכים מעט מהבלילה. כאשר נוצרות בועות אוויר על החלק העליון מחכים שהבצק יתייבש מלמעלה ויקבל צבע מלמטה. מניחים את עיגולי הבצק על מגבת ומכסים אותם במגבת נוספת.

3 סירופ הלימון: מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומרתיחים במשך 10 דקות. מעבירים למקרר שיתקרר.

4 מכינים את המילויים: מערבבים את כל מרכיבי המילויים בקערות נפרדות ומניחים בצד.

5 הכנת הקטאייף המטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, ממלאים אותו במילוי המשמשים וסוגרים לצורת חצי עיגול. מטגנים משני הצדדים עם שמן ו/או חמאה, עד להזהבה ומכניסים ישירות לתוך סירופ הלימון הקר למשך דקה. מוציאים ומסננים.

6 להכנת הקטאייף הלא מטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, מקפלים לחצי עיגול, סוגרים רק מקצה אחד (כדי לקבל צורת קונוס) וממלאים בתערובת הגבינה.

7 מניחים בצלחת את 2 סוגי הקטאייף, מזרזפים מעל דבש ומפזרים פיסטוקים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!