אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אצבעות פולנטה ותירס טרי פריכות

מקלות פריכים ומשגעים של פולנטה, תירס ופרמזן, שמטוגנים בציפוי של פירורי לחם. מי שזה מזכיר לו שניצל תירס צודק - מדובר בגרסה הבוגרת של שניצל תירס, עם רוטב איולי אלוהי בצד

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 18/02/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 כוס גרגירי תירס טרי

1 כוס קמח תירס לפולנטה

4 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מלימון אחד

¼ כוס פרמזן מגורד

 

לציפוי ולטיגון:

½ כוס קמח לבן

3 ביצים

1 כוס פירורי לחם

שמן עמוק לטיגון

לאיולי:

3 חלמונים

½ חבילה כוסברה, קצוצה

½ פלפל אדום חריף, קצוץ

1 כף חרדל

2 שיני שום, קצוצות

½ כוס שמן זית

½ כוס שמן קנולה

מיץ מלימון אחד

מלח

אופן ההכנה:

1 להכנת האיולי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים עד לקבלת מרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח.

2 טורפים יחד את כל מרכיבי הפולנטה מלבד הפרמזן בסיר, על אש נמוכה, עד שכל הנוזלים נספגים בפולנטה ומתקבל מרקם סמיך מאוד.

3 מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים פרמזן ויוצקים לתבנית. גובה המסה צריך להיות 3 ס"מ. מקררים ל-6 שעות לפחות.

4 מוציאים את הפולנטה מהמקרר וחותכים לאצבעות של 6 על 2 ס"מ.

5 מצפים את האצבעות בקמח, ביצה ופירורי לחם (בדומה לשניצל) ומטגנים בשמן עמוק.

 

המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market

 
>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה צמחונית מעלפת
>> אוהבים אוכל גרוזיני? ראצ'ה עברה לתל אביב והיא מחכה לכם