אוכל
צילום׃ אסף רונן

דייסת קינואה מתוקה

מנה מנחמת, מתוקה ומזינה, בטעם בננה וקינמון

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

4 כפות קינואה מבושלת

1/2-3/4 כוס מים

קורט קינמון

1/2 בננה חתוכה לקוביות

1 כפית שקדייה

1 כפית מייפל או סילאן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים במסננת דקה 1 כוס קינואה, מנערים ומסננים היטב ומעבירים לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שנגמרים המים.

2 בסיר קטן שמים 4 כפות מהקינואה המבושלת, מוסיפים 1/2 כוס מים, קינמון ובננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.

3 באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

4 מוסיפים את השקדייה, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.