צילום׃ אסף רונן
דייסת קינואה מתוקה
מנה מנחמת, מתוקה ומזינה, בטעם בננה וקינמון
ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 01/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
4 כפות קינואה מבושלת
1/2-3/4 כוס מים
קורט קינמון
1/2 בננה חתוכה לקוביות
1 כפית שקדייה
1 כפית מייפל או סילאן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים במסננת דקה 1 כוס קינואה, מנערים ומסננים היטב ומעבירים לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שנגמרים המים.
2 בסיר קטן שמים 4 כפות מהקינואה המבושלת, מוסיפים 1/2 כוס מים, קינמון ובננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
3 באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
4 מוסיפים את השקדייה, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.