אוכל
תמונת AVI׃ mako

ריזוטו עם תמצית עגבניות צהובות

ריזוטו אורז ופרמזן בתמצית עגבניות שרי, שומר ובצלי שאלוט. טעם מעולה ומרקם מדהים

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 1 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו)

1 ק"ג עגבניות שרי צהובות

שומר

גזר

זוקיני

100 גרם חמאה

3 בצלי שאלוט

100 גרם גבינת פרמזן

פלפל שחור

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים בבלנדר את עגבניות השרי עם שני בצלי שאלוט ועם שומר. מרסקים דק במשך כדקה. נותנים לתמצית העגבניות לנוח מינימום חצי שעה, עדיף עד 3 שעות. מסננים ושומרים את המיץ.

2 חותכים גזר וזוקיני לקוביות קטנות, מבשלים על אש קטנה ב-50 חמאה (בסיר סגור), עד שהירקות מתרככים, אבל לא מקבלים צבע.

3 במחבת, מחממים שמן זית. מטגנים בצל שאלוט חתוך דק. מוסיפים אורז ומטגנים כ-5 דקות עד שהאורז הופך להיות שקוף.

4 מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים במשך כ-10 דקות. אם יש צורך, אפשר להוסיף עוד מים.

5 מוסיפים ככוס של תמצית עגבניות, נותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הירקות המבושלים. ממשיכים בפעולה: מוסיפים נוזלים של תמצית העגבניות, מערבבים עד שהאורז מתבשל מספיק.

6 מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ואת שארית החמאה לתוך האורז כדי להפסיק את הבישול.

7 מגישים עם עגבניות שרי צלויות וחתיכות פרמזן.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!