אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

לביבות עם קוואקר, כרובית וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט

מתכון למנת בריאות עם כרובית וקוואקר. מומלץ לא לוותר על גרעיני החמניה

| קוואקר | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

ל-25 לביבות:

1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות (1.3-1.6 ק"ג ברוטו)

1-2 כפות חומץ טבעי

מלח

שמן זית

1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק

60 גרם (כ-2/3 כוס) גרעיני חמנייה

פלפל שחור גרוס גס

1 ביצה L, טרופה

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)

לרוטב יוגורט, שום ושמיר:

500 מ"ל (2 כוסות) יוגורט עיזים

1/4 חבילת שמיר, שטוף וקצוץ דק

2-3 שיני שום, כתושות

מלח ופלפל

לטיגון:

שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה:

1 מפרקים כרובית לפרחים ומניחים בקערה מלאה מי ברז. מוסיפים חומץ ומניחים למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים.

2 מבשלים כרובית בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, עד לרתיחה (כ-20 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.

3 בינתיים מכינים רוטב יוגורט: מערבבים יוגורט, שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4 מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבל מחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.

5 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6 מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.

7 מוסיפים 1/2 כוס קוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי מוסיפים כף קוואקר. אם רוצים, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

8 מחממים שמן קנולה בעומק 2-3 ס"מ במחבת רחבה על אש גבוהה.

9 נוטלים מן התערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים עד להשחמה נאה של שני הצדדים (אם הלביבות מתפרקות בטיגון מוסיפים 1-2 כפות קוואקר לתערובת). מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד, בלוויית רוטב יוגורט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!