צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
ניוקי תפוחי אדמה במרווה
לקנות ניוקי מוכן זה לא הפתרון! בואו ללמוד להכין ניוקי משגע מאפס, זה פשוט והרבה הרבה יותר טעים
איציק הראל | גורמה בפיתה
| פורסם 18/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה
300 גרם קמח
1 ביצה
מלח
חופן עלי מרווה קצוץ
3 שיני שום חתוך לפרוסות
1/4 כוס שמן זית
חבילת חמאה לטיגון
מעט צ'ילי
50 גרם גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם הקליפה עד לריכוך.
2 מוציאים את תפוחי האדמה מהמים הרותחים ומקלפים אותם בעודם חמים מאוד.
3 מרסקים את תפוחי האדמה באמצעות מרסק תפוחי אדמה.
4 מוסיפים את הקמח ויוצרים גומה, לתוכה מכניסים את הביצה וקורט מלח. לשים היטב.
5 יוצרים רולדה ארוכה ובעזרת מרית חותכים לצורות ניוקי.
6 בסיר רחב מרתיחים מים עם 2 כפות מלח. זורקים את הניוקי למים ומבשלים 2 דק'.
7 ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, נוסיף מרווה קצוצה, שום וצי'לי. (תוך שמחכים לניוקי)
8 מוסיפים למחבת את הניוקי.
9 להגשה נפזר פרמז'ן.