אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

ניוקי תפוחי אדמה במרווה

לקנות ניוקי מוכן זה לא הפתרון! בואו ללמוד להכין ניוקי משגע מאפס, זה פשוט והרבה הרבה יותר טעים

איציק הראל | גורמה בפיתה | פורסם 18/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה

300 גרם קמח

1 ביצה

מלח

חופן עלי מרווה קצוץ

3 שיני שום חתוך לפרוסות

1/4 כוס שמן זית

חבילת חמאה לטיגון

מעט צ'ילי

50 גרם גבינת פרמז'ן

 

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם הקליפה עד לריכוך.

2 מוציאים את תפוחי האדמה מהמים הרותחים ומקלפים אותם בעודם חמים מאוד.

3 מרסקים את תפוחי האדמה באמצעות מרסק תפוחי אדמה.

4 מוסיפים את הקמח ויוצרים גומה, לתוכה מכניסים את הביצה וקורט מלח. לשים היטב.

5 יוצרים רולדה ארוכה ובעזרת מרית חותכים לצורות ניוקי.

6 בסיר רחב מרתיחים מים עם 2 כפות מלח. זורקים את הניוקי למים ומבשלים 2 דק'.

7 ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, נוסיף מרווה קצוצה, שום וצי'לי. (תוך שמחכים לניוקי)

8 מוסיפים למחבת את הניוקי.

9 להגשה נפזר פרמז'ן.