אוכל
צילום׃ istockphoto

טרין אשכוליות

מנת פתיחה, או מרענן מגניב בין המנות

| טבע הריפוי | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מגישים את הטרין כמנת פתיחה, או כמרענן חך בין המנות. להגשה מרשימה במיוחד מכינים מנות אישיות בגביעים שקופים, מקררים ומעטרים בגבעול נענע.

מרכיבים (8 מנות):

פלחים מופשטים מהקרומים השקופים של 4 אשכוליות ורודות גדולות
כוס מיץ אשכוליות
כף ג'לטין או כף אגר-אגר
פלפל אדום בינוני חתוך לריבועים קטנים
כף עלי ריחן חתוכים לרצועות דקיקות
כפית עלי נענע חתוכים לרצועות דקיקות
כפית זנגביל טרי מגורר

אופן ההכנה:

שמים 3 כפות מיץ אשכוליות בקערית קטנה וזורים עליו את הג'לטין. יוצקים את המיץ הנותר לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הג'לטין. מערבבים עד שימס (אם משתמשים באגר אגר מוסיפים אותו למיץ בתחילת הבישול) מצננים לטמפרטורת החדר. שמים את כל שאר החומרים בקערה, יוצקים עליהם את תערובת הג'לטין ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית טרין שמכילה 600 מ"ל. מקררים במשך 4 שעות לפחות, עד שהתערובת נקרשת. לפני ההגשה טובלים את התבנית במים חמים למשך 20 שניות והופכים את הטרין על מגש. פורסים ל 8 פרוסות ומגישים.