צילום׃ דן פרץ, מסעדת שולחן
מיתולוגיה בהתהוות: ביצה שניצל
המתכון של עומר מילר ממסעדת "שולחן" לביצה הכי מדוברת בעיר - מצופה בפירורי לחם עבים ומטוגנת כמו שניצל, עם תוך צהוב ונוזלי
עומר מילר | מסעדת שולחן
| פורסם 24/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 ביצים
כוס קמח
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם / פנקו
מלח
פלפל שחור טרי
500 מ"ל שמן חמניות לטיגון
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מניחים בזהירות שש ביצים בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שש דקות בדיוק.
2 מוציאים את הביצים מהסיר לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומקלפים בזהירות.
3 מסדרים שלוש קעריות: אחת עם כוס קמח, אחת עם ביצה טרופה (מתובלת במלח ופלפל) ואחת עם פירורי לחם או פנקו.
4 מחממים את שמן החמניות בסיר. טובלים כל ביצה קלופה לפי הסדר בקמח, בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים שתי דקות עד שהמעטפת הופכת פריכה וזהובה. מעבירים לנייר סופג.
* מומלץ להגיש עם פסטות, בשר או סלטים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!