אוכל
צילום׃ דן פרץ, מסעדת שולחן

מיתולוגיה בהתהוות: ביצה שניצל

המתכון של עומר מילר ממסעדת "שולחן" לביצה הכי מדוברת בעיר - מצופה בפירורי לחם עבים ומטוגנת כמו שניצל, עם תוך צהוב ונוזלי

עומר מילר | מסעדת שולחן | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 ביצים

כוס קמח

1 ביצה טרופה

כוס פירורי לחם / פנקו

מלח

פלפל שחור טרי

500 מ"ל שמן חמניות לטיגון

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מניחים בזהירות שש ביצים בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שש דקות בדיוק.

2 מוציאים את הביצים מהסיר לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומקלפים בזהירות.

3 מסדרים שלוש קעריות: אחת עם כוס קמח, אחת עם ביצה טרופה (מתובלת במלח ופלפל) ואחת עם פירורי לחם או פנקו.

4 מחממים את שמן החמניות בסיר. טובלים כל ביצה קלופה לפי הסדר בקמח, בביצה ובפירורי הלחם, ומטגנים שתי דקות עד שהמעטפת הופכת פריכה וזהובה. מעבירים לנייר סופג.

* מומלץ להגיש עם פסטות, בשר או סלטים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!