אוכל

קציצות עדשים ברוטב יוגורט ונענע

מנת בריאות צמחונית טעימה ומזינה

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 0.6 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשר, בריא, זול, קל להכנה, ניתן לחימום, חלבי, מהיר להכנה

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות עדשים ירוקת מבושלות ורכות לחלוטין ( מסוננות וללא מים)
2 בצלים מגורדים
4 תפו"א מקולפים ומגורדים
4 גזרים מקולפים ומגורדים
4 קישואים מגורדים
2 כפות טחינה גולמית
4 כפות פירורי לחם
חצי כוס עלי נענע קצוצים
כוס יוגורט עיזים משובח
5 שיני שום כתושות
מיץ משני לימונים
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות 2. מערבבים בקערה את העדשים, הירקות המגורדים, הטחינה, שלוש כפות מעלי הנענע הקצוצים, פירורי הלחם ושתי שיני שום, ומתבלים במלח ובפלפל. 3. יוצרים מהתערובת קציצות ואופים בתנור החם 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות מעט. 4. מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם יתרת עלי הנענע הקצוצים, השום והלימון. לכל סועד מגישים 4 קציצות עדשים כשמעליהן הרוטב הקר.