אוכל
צילום׃ istockphoto

מיני קציצות גריסים ברוטב טחינה

השעורה מרגיעה מאוד את הקיבה, מזינה ועוזרת לאיזון הסוכר בדם

פיליס גלזר | mako | פורסם 26/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לקציצות:

1 כוס גריסי פנינה
2 כוסות מים
1 כף מלח
½ כוס קמח מלא
2 שיני שום כתושות
2 כפיות דבש
¾ כוס גזר טרי מגורר דק
½ כוס בצל קצוץ דק
¼ כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה/אגוזי לוז קלויים וקצוצים/פקאנים קצוצים
קמח נוסף
2-4 כפות שמן זית כתית
1-2 כפות חמאה (או עוד שמן אם יש צורך)
סומק או זעתר לקישוט, לא הכרחי

לרוטב:

2/3 כוס טחינה גולמית, רצוי טחינה מלאה
½ כוס מים רותחים
2-3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמיר קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 הכנת הגריסים: שמים את הגריסים בסיר ומכסים במים. מערבבים, מסננים וחוזרים על התהליך עד שהמים נקיים. 2. שמים את הגריסים בסיר עם 2 כוסות המים. מביאים לרתיחה, מורידים את קצף, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות עד שהמים נספגים. 3. מורידים מהאש, מורידים את המכסה ונותנים לגריסים להגיע כמעט לטמפרטורה גבוהה רק במעט מטמפרטורת החדר. מוסיפים מלח, קמח, שום, דבש, צנוברים וירקות ולשים עם הידיים עד ליצירת תערובת אחידה ודביקה (כ-3 דקות). 4. שוטפים את הידיים ושומרים קערה עם מים קרים בצד. מרטיבים או משמנים את הידיים ויוצרים 16 כדורים שווים. 5. מחממים שמן וחמאה במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות על להבה בינונית-גבוהה עד שהקציצות מזהיבות. הופכים ומטגנים את צדן השני. 6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות. מורידים מהאש, מכסים ושומרים חם. 7. מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים יחד, ומגישים אותו כמטבל לצד הקציצות.