לביבות כרובית
מתכון שכולו מותאם לבישול בתנאי שטח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
1 כרובית
2 ביצים
3 כפות קמח
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
מים
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
כלים וציוד להכנה בשטח:
גזייה
סיר
מחבת
קערה קטנה
מסננת
פותחן
כוס למדידה
תרווד
סכין לחיתוך
2 כפות
מזלג
אופן ההכנה:
1 מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הגבעולים הקשים, מכניסים לסיר וממלאים אותו במים, עד לכיסוי פרחי הכרובית. מניחים את הסיר על הגזייה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל את פרחי הכרובית על אש קטנה כ-15 דקות, עד שיתרככו. במקביל, מקלפים את שיני השום וכותשים אותן, ואת הפטרוזיליה קוצצים דק-דק. 2. מסננים את פרחי הכרובית מהמים, מעבירים לקערה, ומועכים אותם למחית בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הביצים, את הקמח, את השום הכתוש, את הפטרוזיליה הקצוצה, את המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב. 3. מניחים את המחבת על הגזייה, יוצקים מעט שמן וממתינים שיתחמם. כאשר השמן חם, מנמיכים מעט את האש, ויוצקים לתוך המחבת כף מהתערובת. הדרך הטובה ביותר ליציקת הלביבות היא למלא כף בתערובת, ולהוריד אותה בזהירות רבה באמצעות כף נוספת. 4. מטגנים כ-5 דקות עד שהלביבות מזהיבות, הופכים ומטגנים את הצד השני כ-5 דקות נוספות.