אוכל

חביתיות בטטה ותפוחי אדמה

מתכון עשיר ומפנק

יונית נפתלי | mako | פורסם 08/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
50 גרם חמאה
2 ביצים
½ כוס קמח
4 כפיות אבקת אפייה
מעט אגוז מוסקט מגורר
¼ כוס חלב
¼ כוס סודה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות במי מלח. 2. מסננים, מחזירים לסיר ומאדים את שאריות המים מעל להבה נמוכה. מוסיפים את החמאה ומועכים למחית. 3. מעבירים את המחית למעבד מזון (או מעבירים באטיות דרך מסננת). 4. טורפים את הביצים עם מעט מלח ופלפל שחור ומוסיפים למחית. 5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אגוז המוסקט והסודה לשתייה, מוסיפים למחית ומערבבים. 6. מוסיפים לתערובת את החלב, באטיות ותוך בחישה. 7. מוסיפים את הסודה ובוחשים. 8. מחממים מעט חמאה במחבת בקוטר 18-20 ס"מ (בערך בגודל של צלחת שטוחה פשוטה), רצוי כזו עם תחתית כפולה. יוצקים מרית מלאה מהתערובת למחבת. כאשר בועות קטנות מתחילות להיווצר (עניין של 2-3 דקות) הופכים את החביתיות ומטגנים את הצד השני במשך כשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת. ניתן להניח קוביית חמאה קטנה בין חביתית לחביתית ומומלץ להגיש עם רוטב העשוי מחצי מכל שמנת חמוצה, חצי מכל יוגורט ועירית קצוצה.