צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד
לביבות אפויות לעצלנים
ומה אם היינו אומרים לכם שאפשר להכין כמות נאה של לביבות תפוחי אדמה, אבל להשקיע עבודה בלביבה אחת בלבד? אז הנה, זה בדיוק מה שאנחנו אומרים: לביבות תפוחי אדמה שאופים כיחידה אחת, וחותכים אחר כך. אין בעד מה
שרון ברקוביץ | ברקו מייד
| פורסם 13/12/20
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
10 תפוחי אדמה קטנים
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
חצי כוס שמן
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה.
2 בקערה גדולה מניחים מגבת מטבח נקייה ומעבירים אליה את תפוחי האדמה המגורדים.
3 סוגרים ומהדקים את המגבת וסוחטים היטב עד שלא יוצאים נוזלים.
4 מעבירים לקערה נקייה ומוסיפים מלח, פלפל ביצים ורבע כוס שמן (תשמרו עוד רבע כוס שמן להמשך) .
5 בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה ובעזרת מברשת מורחים עליו שמן.
6 מניחים את תערובת תפוחי האדמה בתבנית ומשטחים כמה שאפשר למשטח אחיד.
8 מורחים את השמן שנשאר בכוס מעל התערובת.
9 מכניסים לתנור ב-170 מעלות ל-50 דקות וכ-10 דקות נוספות במצב גריל עד שהלביבה מקבלת צבע זהוב.
10 חותכים לריבועים ומגישים עם שמנת חמוצה ליד.
לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.