אוכל

עגבניות עטופות עם מטבוחה ואנשובי

מנת גורמה עשירה ויחודית לאוהבי הדגים החריפים

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 23/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שמן זית

בצל קטן, קצוץ

5 עגבניות מרוסקות ללא נוזלים (סחוטות)

4 שיני שום קצוצות

1 צ'ילי חריף קצוץ

רוטב צ'ילי פיקנטי

6 נתחי אנשובי חתוך גס

מעט חמאה

כף סוכר

גרידת לימון (מ-1/4 לימון)

מלח, פלפל

מעט בזיליקום (לא הכרחי)

לעגבניות ולבצק

4 עגבניות

350 גרם קמח מנופה

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

1 חלמון

2 חלבונים

רבע כוס שמן

1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן

כף פפריקה מתוקה

כפית סוכר

70 גרם חמאה מלוחה

אופן ההכנה:

להכנת המטבוחה:

1 מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2 מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, הצ'ילי, רוטב צ'ילי, האנשובי, הזיתים, החמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.

3 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.

4 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.

לעגבניות והבצק:

1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.

2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

3 מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שישאו אותן לגובה בזמן האפייה. אפשר לעשות זאת מנייר אלומיניום.

4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.

5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.

6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.

הרכבת המנה:

מוזגים את המטבוחה לתוך העגבניות המרוקנות ומניחים את חלקן העליון "ככובע".