עגבניות עטופות עם מטבוחה ואנשובי
מנת גורמה עשירה ויחודית לאוהבי הדגים החריפים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
שמן זית
בצל קטן, קצוץ
5 עגבניות מרוסקות ללא נוזלים (סחוטות)
4 שיני שום קצוצות
1 צ'ילי חריף קצוץ
רוטב צ'ילי פיקנטי
6 נתחי אנשובי חתוך גס
מעט חמאה
כף סוכר
גרידת לימון (מ-1/4 לימון)
מלח, פלפל
מעט בזיליקום (לא הכרחי)
לעגבניות ולבצק
4 עגבניות
350 גרם קמח מנופה
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1 חלמון
2 חלבונים
רבע כוס שמן
1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
70 גרם חמאה מלוחה
אופן ההכנה:
להכנת המטבוחה:
1 מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, הצ'ילי, רוטב צ'ילי, האנשובי, הזיתים, החמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.
3 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.
4 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.
לעגבניות והבצק:
1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.
2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
3 מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שישאו אותן לגובה בזמן האפייה. אפשר לעשות זאת מנייר אלומיניום.
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.
5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.
6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.
הרכבת המנה:
מוזגים את המטבוחה לתוך העגבניות המרוקנות ומניחים את חלקן העליון "ככובע".