אוכל
צילום׃ נטלי הולדינג, Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

קציצות טבעוניות ברוטב זיתים

כדורי סויה אווריריים וטעימים, ברוטב פיקנטי וטעים של זיתים, אריסה, פפריקה וכורכום. לא צריך בשר, ואפילו לא ביצים

נטלי הולדינג | Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

כוס סויה אחרי השריה, או "טחון מן הצומח"

100 גרם אורז לסושי (דביק)

250 מ”ל מים, לבישול האורז

חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה דק דק

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כוס קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות זרעי פשתן + 3 כפות מים, מעורבבים יחד

לתבשיל:

3 קופסאות זיתים ללא חרצנים

2 כפות שמן זית לטיגון

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות קצוצות

כף פפריקה

כף כורכום

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

מים

כף אריסה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת האורז: מבשלים את האורז במים עד שהוא מוכן ודביק מאוד. במשך כל הבישול דואגים לערבב, שלא יידבק יותר מדי לתחתית הסיר. מומלץ להשתמש בסיר טפלון ולערבב בכף עץ.

2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומועכים לתערובת אחידה ויציבה.

3 מגלגלים כדורים קטנים ויפים בצורת מעיכה, כדי שלא יישארו חללים בתערובת, ומניחים בצד על צלחת או מגש קטן. כשמסיימים לגלגל, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות שעה.

* אפשר לקרר ללילה, ואפילו להקפיא את הכדורים עד ליום הבישול. בהקפאה צריך להפריד ביניהם כדי שלא יידבקו אחד לשני, לשמן מעט את הניילון הנצמד וליצור רווחים, או להפריד בין שכבות כדורים עם ניילון נצמד.

4 מכינים את הרוטב: מכניסים את הזיתים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 10-15 דקות (על מנת להוציא את המרירות והמליחות). מסננים ומניחים בצד.

5 מטגנים במעט שמן זית את הבצלים והשום הקצוץ עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים במשך דקה ברציפות.

6 מוסיפים את הזיתים, רסק העגבניות והמים, ואז את האריסה. מערבבים.

7 מכניסים את הכדורים לרוטב בזהירות, אחרי שכל מרכיבי הרוטב מעורבבים היטב - כך שלא נצטרך להתעסק בערבובים מיותרים שיפגעו באחידות הכדורים. הרוטב אמור לכסות את הכדורים כמעט לגמרי.

8 מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים לפחות חצי שעה.

9 בודקים אם צריך להוסיף מים וממשיכים לבישול של עוד חצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

בקרו בבלוג של נטלי - The Vlog