אוכל
צילום׃ דן לב, קמח מאנה

מאפינס מלוחים של בטטה וגבינת פטה

מאפים מלוחים, קטנים וקלים להכנה, מושלמים לבראנץ' ולפיקניק, ותאמינו או לא - אפילו יכולים להוות תחליף נהדר לכריך של בית הספר

שי-לי ליפא | קמח מאנה | פורסם 24/06/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 כפות שמן זית

2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ

2 ביצים גדולות (L)

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט 3%

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1 כפית שטוחה מלח

1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה, מסוננת היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

1/3 כוס עירית קצוצה, גס

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב זה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו). מעבירים לקערה ומצננים היטב.

2 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

3 טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.

4 מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.

5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.

6 אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!