אוכל
צילום׃ none

בנדיקט סלמון

ביצים עלומות, סלמון מעושן, תרד ורוטב הולנדייז ורוד. מה עוד אפשר לבקש על הטוסט שלכם?

יונתן רושפלד | יבנה מונטיפיורי | פורסם 12/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לרוטב ההולינדייז

חצי כוס יין לבן יבש

שליש כוס חומץ

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 חלמונים

100 גרם חמאה מומסת

כפית מיץ לימון

50 גרם פסאטה או רוטב עגבניות

בנוסף

100 גרם עלי תרד מופרדים ונקיים מגבעולים

פרוסת חלה או בריוש, קלויה

2 ביצים טריות

3 כפות חומץ

60-100 גרם סלמון מעושן איכותי פרוס דק

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

1 בסיר קטן מחממים את היין הלבן, חומץ ובצלי השאלוט עד לרתיחה ומצמצמים עד לשליש מכמות הנוזלים.

2 מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערת נירוסטה.

3 מניחים את הקערה עם הנוזלים המצומצמים על סיר עם מים חמים (בן-מארי), מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה (חשוב שהנוזל לא יהיה חם מידי שהביצים לא יתקרשו), מוסיפים את החמאה המומסת ומתבלים במלח לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לטרוף עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי.

4 מחלקים את הרוטב לשניים, חצי מהכמות משאירים במתכונת הקיימת וחצי השני מוסיפים את ה"פסאטה" או רוטב עגבניות עד לקבלת צבע ורדרד.

הכנת המנה:

1 חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך שתי דקות, מוציאים ומעבירים למי קרח, סוחטים את התרד וקוצצים גס. קולים את פרוסת החלה בטוסטר או בתנור עם חום בינוני גבוה עד לקבלת גוון זהוב.

2 מכינים ביצים עלומות: מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ, שוברים את הביצים לקערה ומחליקים למים כאשר הם על סף רתיחה. מבשלים 2-3 דקות עד שהחלבון עוטף את החלמון (היזהרו עם בישול יתר).

סידור המנה:

1 מניחים את פרוסת החלה הקלויה על צלחת הגשה, על החלה מניחים את הסלמון המעושן, מניחים את הביצים העלומות ועליהן את הרוטב הולנדייז הבסיסי.

2 מניחים את התרד לצד המנה, ממליחים את התרד והביצים במעט מלח ים אטלנטי ומגישים מיד.