אוכל
צילום׃ אילון פז, על השולחן

פופקורן קרמל מלוח

חטיף פופקורן בציפוי קרמל מתוק עם רמז עדין של מליחות, שאפשר להגיש עם גלידה או פשוט לאכול ככה. זהירות, ממכר!

רותם ניר ואורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לצנצנת גדולה בנפח ליטר):

100 גרם גרעיני תירס יבשים (להכנת פופקורן)

1 כף שמן

לקרמל מלוח:

40 גרם חמאה

170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית גדושה שבבי מלח (עדיף מלח מלדון או דומיו, שמגיע בצורת קריסטלים, להשיג במעדניות)

גלידת וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים פופקורן: מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.

2 מכינים קרמל: ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.

3 משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.

4 מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).

5 להגשה: מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!