פופקורן קרמל מלוח
חטיף פופקורן בציפוי קרמל מתוק עם רמז עדין של מליחות, שאפשר להגיש עם גלידה או פשוט לאכול ככה. זהירות, ממכר!
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לצנצנת גדולה בנפח ליטר):
100 גרם גרעיני תירס יבשים (להכנת פופקורן)
1 כף שמן
לקרמל מלוח:
40 גרם חמאה
170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית גדושה שבבי מלח (עדיף מלח מלדון או דומיו, שמגיע בצורת קריסטלים, להשיג במעדניות)
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מכינים פופקורן: מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.
2 מכינים קרמל: ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.
3 משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.
4 מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).
5 להגשה: מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!