אוכל
צילום׃ Swapan Photography, shutterstock

מתכון לסילאן ביתי

אם במקרה הגיעה לידיכם כמות יפה של תמרים, במקום להקפיא אותם, תכינו מהם סילאן ביתי טעים ובריא ותארגנו לעצמכם סוגר פינות לכל פעם שמתחשק משהו מתוק

קיבוץ אילות | mako אוכל | פורסם 09/01/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון באדיבות קיבוץ אילות, שישתתף השנה בתערוכת התיירות הבינלאומית IMTM. תערוכת התיירות תתקיים ב-12-13 בפברואר בביתן 2 בגני התערוכה, ויציגו בה מעל 100 מציגים מהארץ ומהעולם.

מרכיבים :

250 גרם תמרים מזן מג'הול

ציוד:

2 סירים בגודל בינוני

כף עץ

מסננת צפופה

חיתול בד

אופן ההכנה:

1 מנקים את התמרים ומעבירים לסיר. מוסיפים כוס מים ומערבבים בכף עץ מעל להבה בינונית עד שמגיעים לרתיחה (ניתן להוסיף עוד מעט מים אם הבועות גדולות מדי). מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה.

2 מניחים את המסננת הצפופה בתוך סיר נוסף ומסדרים עליה את חיתול הבד. יוצקים בזהירות את התערובת מהסיר הראשון ומסננים לתוך הסיר השני (זהירות, הנוזל רותח).

3 לאחר הסינון סוחטים את התערובת מהחיתול ככל שניתן.

4 מעבירים את הסיר עם התערובת המסוננת חזרה לכיריים. מצמצמים ומסמיכים את הנוזל מעל להבה בינונית ומערבבים מדי פעם כדי שהסילאן לא יישרף. מצננים ומעבירים לצנצנת.