אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

לזניה עם גבינה וחצילים

לזניה פשוטה ועממית אך יחד עם זאת, טעימה ועשירה. מתכון של סמדי בומבה

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 30/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

חבילת עלי לזניה

300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

1 חציל פרוס לרוחב

8 עגבניות חתוכות לקוביות גסות

כף וחצי שום כתוש

כף רסק עגבניות

2 כפות פסטו

כפית סוכר

כפית פפריקה

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

שמן זית

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1 מפזרים מלח גס על פרוסות החצילים ומניחים בצד.

2 שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים כפית סוכר ומערבבים קלות.

3 כשעגבניות מתחילות להתרכך מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים בהדרגה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. מוסיפים את הפסטו, תבלינים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות.

5 בינתיים, שוטפים את המלח מהחצילים ומטגנים אותם קלות עם מעט שמן זית. סופגים בנייר סופג.

6 משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את עלי הלזניה.

7 מעל שופכים מעט מהרוטב ומפזרים את הגבינה ואת החצילים. חוזרים על הפעולה. על השכבה העליונה מוזגים מהרוטב.

8 מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.

9 לאחר 45 דקות מוציאים את כיסוי הנייר, מפזרים מוצרלה מגורדת מעל ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.