לזניה עם גבינה וחצילים
לזניה פשוטה ועממית אך יחד עם זאת, טעימה ועשירה. מתכון של סמדי בומבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
חבילת עלי לזניה
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 חציל פרוס לרוחב
8 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
כף וחצי שום כתוש
כף רסק עגבניות
2 כפות פסטו
כפית סוכר
כפית פפריקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1 מפזרים מלח גס על פרוסות החצילים ומניחים בצד.
2 שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים כפית סוכר ומערבבים קלות.
3 כשעגבניות מתחילות להתרכך מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.
4 מוסיפים בהדרגה את רסק העגבניות עם חצי כוס מים. מוסיפים את הפסטו, תבלינים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות.
5 בינתיים, שוטפים את המלח מהחצילים ומטגנים אותם קלות עם מעט שמן זית. סופגים בנייר סופג.
6 משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את עלי הלזניה.
7 מעל שופכים מעט מהרוטב ומפזרים את הגבינה ואת החצילים. חוזרים על הפעולה. על השכבה העליונה מוזגים מהרוטב.
8 מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
9 לאחר 45 דקות מוציאים את כיסוי הנייר, מפזרים מוצרלה מגורדת מעל ומחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.