אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קרקרים ללא גלוטן

קרקרים פריכים וטעימים ללא גלוטן. הגישו אותם עם כמה מטבלים ותגלו עולם שלם של נשנוש בריא וממכר שלא ידעתם על קיומו

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 14/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קרקר טעים, כשהוא מגיע עם המטבל הנכון, יכול להוות פתיח מצוין לארוחה, ואפילו ארוחת ביניים בפני עצמה. להכין קרקרים בבית זה לא תורה מסיני: קמח, מים, רכיב שומני ותיבול נכון יכולים להביא אתכם לתוצאות נהדרות. הפעם החלטתי לא לעשות לעצמי חיים קלים, ולהכין את הקרקרים בגרסה נטולת גלוטן - כדי שגם כל אלה שלא צורכים קמח יוכלו ליהנות מהם. צריכים את הגלוטן שלכם? החליפו את קמח האורז בקמח מלא, כוסמין או שיפון.

מרכיבים :

1 כוס קמח אורז מלא (ניתן להשתמש גם בקמח קינואה נטול גלוטן או בקמחים מלאים עם גלוטן)

1/4 כוס גרעיני חמנייה

1/4 כוס שומשום, מלא או רגיל

1/4 כוס פשתן, שהושרה ב-3/4 כוס מים למשך 15 דקות

1/2 כפית מלח (או מעט יותר, לפי הטעם)

1 כפית זעתר (או לפי הטעם)

2 כפות שמן זית, שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים היטב את הקמח עם הגרעינים, השומשום, הפשתן ומי ההשריה שלו, התבלינים והשמן (אפשר להשתמש במכתש ועלי לקבלת תערובת חלקה יותר).

3 משטחים את התערובת על נייר אפייה ומניחים מעליה עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך משטחים אותה לעובי דק ואחיד. מפרידים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור.

4 כעבור 10 דקות מוציאים את התבנית, חורצים את חריצי הקרקרים לפי הגודל והצורה הרצויים וממשיכים לאפות 20-30 דקות נוספות, עד שהקרקרים מתייבשים ומקבלים גוון זהבהב.

5 לקבלת גוון שחום יותר ניתן להעלות את הטמפרטורה ל-190 למשך 5 הדקות האחרונות של האפייה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!