אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

ארטיק פירות ביתי ב-2 גרסאות

בלי צבעי מאכל ובלי תוספות מיותרות - פירות, יוגורט (ויש גרסה גם בלי, אבל עם אלכוהול), כמה שעות במקפיא ויש לכם שלגון ביתי, בריא וכייפי. לא רק לילדים

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 14/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 122 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשלגון הפירות והיוגורט (4 מנות):

2 מיכלים קטנים של יוגורט בטעם טבעי

4 כפות של חמוציות או פירות יער קפואים

כפית דבש

בננה (מומלץ לחתוך ולהקפיא מראש, אבל לא חובה)

4 כפות של דודבדבנים טריים ומגולענים

לשלגון הפירות והאלכוהול (4-6 מנות):

1 כוס מלון חתוך לקוביות

1/2 כוס ענבים ירוקים קפואים

כ-8 עלי נענע

1/4 כוס עראק

אופן ההכנה:

לשלגון הפירות והיוגורט:

טוחנים את כל המרכיבים ביחד, מעבירים למתקן קרטיבים או לכוסיות קטנות, מניחים מקל ארטיק במרכז, מכסים בנייר כסף ומקפיאים.

* אם רוצים שלגון מתוק יותר, אפשר להוסיף לתערובת גם 3 כפות סוכר.

לשלגון הפירות והאלכוהול:

טוחנים את כל המרכיבים ביחד, מעבירים למתקן מיוחד או לכוסיות קטנות ,מניחים במרכז מקל של ארטיק, מכסים בנייר כסף ומקפיאים.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות הבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי