אוכל
צילום׃ istockphoto

פולנטה צרובה

עם דלעת, מסקרפונה וגורגונזולה

יניב גור אריה | mako | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפולנטה

כוס של קמח תירס ועוד שתי כפות (120 גרם)
 2 כוסות חלב (חצי ליטר)
2 כוסות מים (חצי ליטר)
1 כפית מלח ים אפור

לרוטב

2 בצלים
1 כפית סוכר
100 גרם חמאה
קצת יותר מחצי כוס של יין לבן
250 גרם מסקרפונה
150 גרם גורגונזולה או רוקפור
חופן עירית קצוצה

לדלעת

1/2 ק"ג דלעת חתוכה לפרוסות
שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מוזגים לסיר את המים והחלב, ממליחים ומביאים לרתיחה.2. מוסיפים את קמח התירס לאט ובהדרגה, תוך כדי טריפה נמרצת וערבוב מתמיד.3. כשכל הנוזלים נספגים ונוצרות בועות גדולות, מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים תוך כדי שמידי פעם מערבבים, במשך כרבע שעה.4. מסירים מהאש ומשטחים את הדייסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.5. כשהפולנטה מתקררת היא מתקשה ומתייצבת ואז ניתן לחתוך אותה לקוביות, מקלות או עיגולים ולטגן בשמן זית משני הצדדים עד הזהבה.6. הכנת הדלעת: מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות.7. מתבלים את הדלעת במלח ופלפל, משמנים בשמן זית ואופים בתנור החם במשך חצי שעה.8. הכנת הרוטב: מעל להבה נמוכה מטגנים את הבצל בחמאה כרבע שעה, עד להזהבה עמוקה.9. מוסיפים סוכר ומטגנים חמש דקות נוספות, מוסיפים את היין ומרתיחים עד שהוא מצטמצם בחצי.10. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומבשלים עד שהיא נמסה.11. בוחשים פנימה גורגונזולה ומבשלים עוד דקה, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ועירית.12. מניחים את הפולנטה בצלחות, מניחים מעל פרוסות דלעת, יוצקים מהרוטב, ומעטרים בכפית מסקרפונה ובעירית.