אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום

פעמיים מכל ירק - וקיבלתם לביבות מפנקות וטעימות במיוחד. ויש גם רוטב משגע

אביבה פיבקו | גורמה בפיתה | פורסם 09/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 גזר

2 בצל

2 קישוא

2 תפוח אדמה

2 ביצים

2 שיני שום

2 כפות קמח

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

שמן

 

לרוטב

2 גביעים שמנת חמוצה

זר עירית קצוצה

3 שיני שום כתושות

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1 מגוררים את הגזרים, הבצלים, הקישואים, תפוחי האדמה ואת שיני השום לקערה.

2 סוחטים את הנוזלים של הירקות, מוסיפים קמח, גבינה וביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים לביבות.

3 מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה. סופגים בנייר סופג ומגישים.

אפשר גם לאפות את הבלילה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לשעה.

אופן הכנת הרוטב

1 מערבבים את השמנת עם העירית, השום, המלח והפלפל ומגישים ליד הלביבות.