צילום׃ רועי ברקוביץ'
לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום
פעמיים מכל ירק - וקיבלתם לביבות מפנקות וטעימות במיוחד. ויש גם רוטב משגע
אביבה פיבקו | גורמה בפיתה
| פורסם 09/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 גזר
2 בצל
2 קישוא
2 תפוח אדמה
2 ביצים
2 שיני שום
2 כפות קמח
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
שמן
לרוטב
2 גביעים שמנת חמוצה
זר עירית קצוצה
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מגוררים את הגזרים, הבצלים, הקישואים, תפוחי האדמה ואת שיני השום לקערה.
2 סוחטים את הנוזלים של הירקות, מוסיפים קמח, גבינה וביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים לביבות.
3 מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה. סופגים בנייר סופג ומגישים.
אפשר גם לאפות את הבלילה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לשעה.
אופן הכנת הרוטב
1 מערבבים את השמנת עם העירית, השום, המלח והפלפל ומגישים ליד הלביבות.