אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן

מג'דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

כרובית צלויה, שקדים וחומוס יוצרים מג'דרה חגיגית וטעימה במיוחד

מיכל מוזס | על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן | פורסם 28/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכרובית

1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים קטנים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי

למג'דרה


1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לרצועות
1 כוס אורז בסמטי שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
1 כוס חומוס מבושל (משומר או קפוא)
1/2 כפית בהרט (לא חובה)
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים

להגשה

2 כפות שקדים מולבנים קלויים
1/2 צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן. מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.

3 בינתיים מכינים את המג'דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

4 מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.

5 מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית, מערבבים, מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.