מג'דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה
כרובית צלויה, שקדים וחומוס יוצרים מג'דרה חגיגית וטעימה במיוחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לכרובית
1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים קטנים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי
למג'דרה
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לרצועות
1 כוס אורז בסמטי שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
1 כוס חומוס מבושל (משומר או קפוא)
1/2 כפית בהרט (לא חובה)
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים
להגשה
2 כפות שקדים מולבנים קלויים
1/2 צרור כוסברה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן. מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.
3 בינתיים מכינים את המג'דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
4 מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.
5 מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית, מערבבים, מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.