אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

ביצה עלומה על מצע בורגול

מתכון מהיר וקל להכנה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 21/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 כוס בורגול גס
2 ביצים
2 גזרים
1 עגבנייה
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מלפפון
חופן גבעולי נענע
מיץ מחצי לימון
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1 משרים כוס בורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. מניחים את הכלי בצד ומבצעים את שאר השלבים.2. הכנת מצע הירקות: פורסים בצל, גזר ועגבנייה לפרוסות גסות.3. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן. נזהרים שהשום לא יישרף.4. כשהבצל מתרכך, מוסיפים את העגבנייה ומטגנים יחד מספר דקות עד שהעגבנייה מתרככת והבצל מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.5. הכנת הביצים העלומות: מרתיחים מים בסיר קטן או פינג'אן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם ביצה אחת, ומבשלים כ-4 דקות עד שהיא מלבינה לחלוטין ומתקשה מעט. מכינים בכל פעם ביצה אחת, כדי שהן לא יתחברו.6. הכנת הרוטב: טוחנים בבלנדר מלפפון, שמנת חמוצה וכמה גבעולי נענע עד שהתערובת מקבלת צבע ירקרק מעט. מוסיפים מיץ לימון ומעט פלפל.7. הגשה: מסדרים את הבורגול על צלחת, מניחים מעליו ירקות, ביצה עלומה ורוטב נענע.