אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

ביצה עלומה על גבי מצע סלמון וסלק

רן וסיליבר מציג מנת ביצה מקורית, המשלבת בין סלומון לבין ירקות ומתאימה גם כמנה עיקרית וגם כתוספת

רן וסיליבר | מאסטר שף | פורסם 01/11/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

ביצה
חומץ תפוחים
1/4 כוס מירין
1/4 כוס חומץ תפוחים יפני
1/2 כפית סוכר
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות.
1 סלק מבושל פרוש דק מאד (רצוי בגיליוטינה)
80 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 חולטים את הסלק הפרוש בחצי כוס מים רותחים וב-1/2 מכמות המירין, חומץ התפוחים והג'ינג'ר ומוסיפים 1/2 כפית סוכר. מניחים בצד לחצי שעה לספיגת הטעמים. 2. מערבבים את הסלמון עם שארית המירין, חומץ התפוחים וג'ינג'ר. 3. מתקנים תיבול עם המלח והפלפל הלבן ומניחים בצד לרבע שעה לספיגת הטעמים. 4. מכינים את הביצה העלומה.

סידור הצלחת: 1 על גבי צלחת עגולה לבנה מסדרים עיגול בקוטר 5-7 ס"מ של הסלמון. סביבו מניחים את פרוסות הסלק בעגול גם. 2. מניחים על גבי הסלמון את הביצה העלומה, בוזקים מעט גרגירי מלח אטנלטי ומגישים.