אוכל
צילום׃ youtube

תפוח אדמה אפוי פעמיים עם ביצה

אנחנו לא משקיעים מספיק בתפוחי האדמה האפויים שלנו, והגיע הזמן לעשות שינוי: הנה מתכון לתפוח אדמה אפוי (פעמיים!), עם מילוי של בצל, גבינה, ביצה ועירית. כמה פשוט - ככה ממש בא לנו על כזה, ויפה שעה אחת קודם

| Home Cooking Adventure | פורסם 03/11/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל בינוני

3 שיני שום

חופן גבעולי עירית

שמן לטיגון

100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר גם מוצרלה)

מלח

פלפל שחור

4 ביצים קטנות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מחוררים מעט את תפוחי האדמה במזלג ואופים 30-40 דקות, עד שהם רכים.

2 קוצצים את הבצל, השום והעירית (לא ביחד).

3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות.

4 בינתיים חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים אותם מתוכנם, כך שנשארים עם ארבע "סירות".

5 מוסיפים למחבת את תוכנם של תפוחי האדמה ואת הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שכל הגבינה מותכת.

6 ממלאים את סירות תפוחי האדמה ומפזרים מעט עירית קצוצה. מקפידים לא למלא יותר מדי - יש להשאיר שקע שאליו תיכנס הביצה.

7 מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה ושוברים לתוך כל סירה בזהירות ביצה אחת. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות (עד שהביצה מוכנה).

8 מוציאים, מפזרים עוד עירית טרייה מלמעלה, ומגישים.

>> והנה לחמניות בצל מטוגן ששווה למות בשבילן
>> פאייה בחצי שעה, יש דבר כזה