אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות סלק

לביבות סגלגלות למי שמאס בתפוחי אדמה או סתם רוצה לגוון. אפשר לאכול עם מתוק או מלוח, זה טעים כך או כך

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 13/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 תפו״א דזירה גדולים מגורדים

1 סלק קטן מגורד

1/2 בצל סגול קצוץ דק

מלח

2 ביצים

1 כף קמח תפו״א

אופן ההכנה:

1 בקערה, מערבבים תפו״א, סלק, בצל, מלח וקמח תפו״א.

2 משאירים בצד כחצי שעה כדי שיגיר נוזלים. מסננים היטב ומערבבים עם הביצים.

3 מכינים מהתערובת לביבות ומטגנים על אש בינונית – חשוב מאד כדי שתפוחי האדמה יתבשלו מבפנים אבל לא יישרפו מבחוץ (זכרו שיש כאן הרבה עמילנים וסוכר, והלביבות מתקרמלות מהר).

4 אפשר גם לטגן מעט ולהכניס לתנור להשלמת אפייה.

* מכיוון שהלביבה דלה במלח, היא מושלמת לאכילה עם סוכר וקינמון, או שמנת חמוצה וקונפיטורה, או מסקרפונה ותפוח חמוץ אפוי וכד'.

* המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה".

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הלביבות