אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לביבות חלה מטוגנות

נשארה חצי חלה משבת? אשריכם! קחו את החצי השני והפכו אותו לארוחת ערב מהירה שכל המשפחה תעוף עליה

שרון ברקוביץ | BERKO MADE | פורסם 24/10/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי חלה

ביצה

כפית אבקת שום

כפית גדושה אורגנו מיובש

חצי כפית מלח

כפית תימין מיובש

10 זיתים

2 כפות גבינה לבנה

כף גדושה גבינת שמנת (או דמוית שמנת)

5 כפות גבינת קשקבל מגוררת

5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

מעט קמח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מסירים מהחלה את כל ה"קשה" בעזרת סכין חדה. במתכון הזה משתמשים רק בחלק הלבן.

2 מרטיבים את החלה היטב מתחת לברז וסוחטים בזהירות כמה שיותר מהמים.

3 מעבירים את החלה הרטובה לקערה ומפוררים בעזרת הידיים לקבלת מעין גושים של בצק.

4 מוסיפים את הביצה, התבלינים והזיתים ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הגבינות ומערבבים שוב. אם המרקם נוזלי מדי מוסיפים כף או שתיים של קמח. אם אתם מצליחים להרים את העיסה בעזרת כף והיא לא נוזלת מהצדדים – זה המרקם הנכון.

6 מחממים מחבת עם שמן בגובה של כסנטימטר ומטגנים את הלביבות על אש בינונית משני הצדדים. זוללים חם או קר.

** אפשר כמובן לגוון עם גבינות אחרות לפי הטעם, או להפחית חלק מהתבלינים.

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתיאבון!