לביבות חלה מטוגנות
נשארה חצי חלה משבת? אשריכם! קחו את החצי השני והפכו אותו לארוחת ערב מהירה שכל המשפחה תעוף עליה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חצי חלה
ביצה
כפית אבקת שום
כפית גדושה אורגנו מיובש
חצי כפית מלח
כפית תימין מיובש
10 זיתים
2 כפות גבינה לבנה
כף גדושה גבינת שמנת (או דמוית שמנת)
5 כפות גבינת קשקבל מגוררת
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מעט קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מסירים מהחלה את כל ה"קשה" בעזרת סכין חדה. במתכון הזה משתמשים רק בחלק הלבן.
2 מרטיבים את החלה היטב מתחת לברז וסוחטים בזהירות כמה שיותר מהמים.
3 מעבירים את החלה הרטובה לקערה ומפוררים בעזרת הידיים לקבלת מעין גושים של בצק.
4 מוסיפים את הביצה, התבלינים והזיתים ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הגבינות ומערבבים שוב. אם המרקם נוזלי מדי מוסיפים כף או שתיים של קמח. אם אתם מצליחים להרים את העיסה בעזרת כף והיא לא נוזלת מהצדדים – זה המרקם הנכון.
6 מחממים מחבת עם שמן בגובה של כסנטימטר ומטגנים את הלביבות על אש בינונית משני הצדדים. זוללים חם או קר.
** אפשר כמובן לגוון עם גבינות אחרות לפי הטעם, או להפחית חלק מהתבלינים.
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
בתיאבון!