צילום׃ Andres Peiro Palmer, Istock
קליפות תפוח אדמה אפויות בקשקבל
פיתרון מושלם לקליפות תפוחי האדמה
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 13/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה מאורכים ויפים, מקורצפים היטב
1/3 כוס חמאה נמסה
½ 1 כוסות גבינת קשקבל, או צ`דר,
או תערובת גבינות, מגוררת
להגשה
יוגורט או שמנת
אופן ההכנה:
1 מנקבים את תפוחי האדמה במזלג. אופים בתנור חם (200 מעלות צלזיוס) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
2 חותכים תפוח אדמה לאורך, לארבע חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך אך לא את כולו (שומרים ומכינים מחית).
3 מברישים את `הסירות` בחמאה. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.
4 מוציאים מהתנור, בוזקים גבינה וקולים מתחת לגריל או למקור החום העליון בתנור עוד 15 דקות.
5 מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.