אוכל
צילום׃ Andres Peiro Palmer, Istock

קליפות תפוח אדמה אפויות בקשקבל

פיתרון מושלם לקליפות תפוחי האדמה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 13/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה מאורכים ויפים, מקורצפים היטב
1/3 כוס חמאה נמסה
½ 1 כוסות גבינת קשקבל, או צ`דר,
או תערובת גבינות, מגוררת

להגשה

יוגורט או שמנת

אופן ההכנה:

1 מנקבים את תפוחי האדמה במזלג. אופים בתנור חם (200 מעלות צלזיוס) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

2 חותכים תפוח אדמה לאורך, לארבע חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך אך לא את כולו (שומרים ומכינים מחית).

3 מברישים את `הסירות` בחמאה. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.

4 מוציאים מהתנור, בוזקים גבינה וקולים מתחת לגריל או למקור החום העליון בתנור עוד 15 דקות.

5 מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.