אוכל

מיני ממולאים

חברים תפסו מזלג ותעמדו בתור כי הסיר הזה הולך להיגמר ומהר. אינה קראבצקי מפנקת במתכון מנצח

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 26/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

600 גרם בשר טחון (חצי עוף חצי הודו אדום)
אורז מלא שעבר חצי בישול (ממש בשיטה של פסטה- עד שנהיה אל דנטה)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול מגורד
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס צנוברים
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
15 פלפלים צבעוניים קטנים
10 קישואים קטנים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסת רסק עגבניות
מלח
פלפל
3-4 כפות שמן
כוס וחצי גרגירי חומוס מושרים
מים רותחים

כלים

מחבת גדולה
מחבת קטנה
סיר
פומפייה לגזר

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה.

2 במחבת נפרדת מטגנים את הצנוברים והשום כ-4 דק'.

3 בקערה גדולה מערבבים את תכולת המחבתות, הבשר, האורז ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל.

4 מרוקנים את הקישואים והפלפלים ושומרים על המכסים.

5 ממלאים את הירקות אך לא דוחסים בכוח (האורז ממשיך להתבשל ולקבל נפח).

6 מסדרים בסיר את הירקות הממולאים בשכבה אחת.

7 ממלאים את הסיר במים חמים עד ל-3/4 מגובה הממולאים ומביאים לרתיחה.

8 מוסיפים מעט מלח, שמן, עגבניות, רסק והחומוסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-40 דק'.