אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק מלחם ישן ושום

מרק טעים עם המון שום ולחם מאתמול. גם נותן חיזוק לגוף, גם משתמש בלחם הישן וגם ממלא ומחמם כמו שרק מרק טעים יכול

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למרק הזה קוראים Sopa de ajo, והוא עשוי משאריות לחם ישן והרבה שום ופפריקה. מכינים אותו בספרד והוא מצוין לחיזוק כל המערכות עם כמות השום שיש בו.

מרכיבים :

3 כפות שמן זית

6 פרוסות לחם חתוכות לקוביות (ללא הקרום)

7 שיני שום קצוצות

כפית וחצי פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

700 מ"ל ציר ירקות או מים חמים

חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הלחם כ-3 דקות בסיר. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מתבלים ומערבבים, הלחם צריך להיות זהוב.

2 מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כ-15 דקות.

3 מגישים עם מעט פטרוזיליה מעל ושמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!