ג'חנון
להתעורר בבוקר שבת לריח של ג'חנון, זה כבר שווה את הטרחה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כף סוכר
1 כף דבש
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
200 גרם חמאה מומסת
מעט שמן לשימון הסיר
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה, יוצרים גומה ובתוכה שמים סוכר, דבש ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים במזלג. לשים 5 דקות בידיים לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה מחוץ למקרר.
2 לשים שוב, מכסים ומשהים שעה נוספת.
3 יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל אחיד, מכסים ומשהים חצי שעה. המנוחות האלה חשובות ומפתחות את מרקמו הרך של הבצק.
4 משטחים כל כדור על גבי משטח משומן קלות לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת סיליקון. מגלגלים לצורת ג'חנון: מקפלים את השוליים הנגדיים פנימה ואז לגליל.
5 מחממים תנור ל-120-100 מעלות.
6 משמנים סיר ג'חנון ומסדרים את הג'חנונים בצורת שתי וערב. מכסים את הסיר.
7 אופים 13-12 שעות.
8 מגישים עם סלסת עגבניות ליד.