אוכל
צילום׃ מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן

ג'חנון

להתעורר בבוקר שבת לריח של ג'חנון, זה כבר שווה את הטרחה

עומר מילר | מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן | פורסם 07/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כף סוכר
1 כף דבש
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
200 גרם חמאה מומסת
מעט שמן לשימון הסיר

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה, יוצרים גומה ובתוכה שמים סוכר, דבש ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים במזלג. לשים 5 דקות בידיים לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה מחוץ למקרר.

2 לשים שוב, מכסים ומשהים שעה נוספת.

3 יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל אחיד, מכסים ומשהים חצי שעה. המנוחות האלה חשובות ומפתחות את מרקמו הרך של הבצק.

4 משטחים כל כדור על גבי משטח משומן קלות לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת סיליקון. מגלגלים לצורת ג'חנון: מקפלים את השוליים הנגדיים פנימה ואז לגליל.

5 מחממים תנור ל-120-100 מעלות.

6 משמנים סיר ג'חנון ומסדרים את הג'חנונים בצורת שתי וערב. מכסים את הסיר.

7 אופים 13-12 שעות.

8 מגישים עם סלסת עגבניות ליד.