אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

לביבות כרישה וקישואים

מתכון לקציצות צמחוניות עם קמח אורז. גם בריא וגם טעים

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

½ קילו קישואים מגוררים עם הקליפה

3 כרישות קצוצות דק-דק (לא שמנות מדי)

¾ כוס גבינת פרמזן איכותית מגוררת דק

1 ביצה

1 חלמון

½ כוס קמח אורז (ואל תפחדו להוסיף כפות אחדות אם המסה דלילה)

1 פלפל חריף קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

מלח לפי הטעם

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקישואים המגוררים ואת הכרישות עם גבינת הפרמזן, הביצה והחלמון הנוסף, קמח האורז, הפלפל והשום. מתבלים במלח לפי הטעם.

2 מניחים במקרר לשעה, מכוסה בניילון.

3 יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומחממים. קורצים מהמסה לביבות בעזרת כף ומטגנים בשמן הזית. אם בא לכם, אתם מוזמנים לעטוף את הלביבות בקמח אורז לפני הטיגון, דבר שייצור קליפה יותר קרנצ'ית. אם לא בא לכם על קמח אורז, אתם יכולים להחליף בקמח תפוחי אדמה, ואז להכין ציפוי מפירורי לחם.

4 מגישים עם יוגורט ועם לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!