אוכל
צילום׃ דן פרץ, סוגת

סלט קוסקוס ושעועית מש בעשבי תיבול, עגבניות ופטה

סלט מזין של קוסקוס (או קינואה) עם המון עשבי תיבול, קשיו וגבינת פטה. תוספת מזינה או מנה בפני עצמה

בל קפצן | סוגת | פורסם 10/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות קוסקוס מהיר הכנה או קינואה

1 כוס שעועית מש מושרית במים לילה

כוס נענע קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

50 גרם אגוזי קשיו קלויים גרוסים

2 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות

6 פרוסות גבינת פטה איכותית במשקל 50 גרם כל אחת

מלח

פלפל שחור גרוס

8 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 להכין את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. אם מכינים קינואה, מבשלים את הקינואה במים רותחים עם מעט מלח עד להתרככות הקינואה ומסננים (בדומה להכנת פסטה).

2 מבשלים את שעועית המש במים רותחים ומעט מלח, עד לריכוך. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

3 בסיר רחב שמים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את השעועית ומערבבים קלות עד שהשעועית מצופה בשמן הזית. מוסיפים את הקוסקוס המוכן, עשבי התבלין והקשיו. מורידים מהאש ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את קוביות העגבנייה, מזלפים את שארית שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. בקערת הגשה אישית מניחים מהסלט ומעל פרוסת פטה. מעטרים בעשבי תבלין קצוצים ומגישים בטמפרטורת החדר.

* ניתן לוותר על הפטה ולהגיש חם כתוספת מזינה ביותר לדגים צלויים או אפויים או עוף בגריל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!