סלט קוסקוס ושעועית מש בעשבי תיבול, עגבניות ופטה
סלט מזין של קוסקוס (או קינואה) עם המון עשבי תיבול, קשיו וגבינת פטה. תוספת מזינה או מנה בפני עצמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות קוסקוס מהיר הכנה או קינואה
1 כוס שעועית מש מושרית במים לילה
כוס נענע קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס כוסברה קצוצה
50 גרם אגוזי קשיו קלויים גרוסים
2 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות
6 פרוסות גבינת פטה איכותית במשקל 50 גרם כל אחת
מלח
פלפל שחור גרוס
8 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 להכין את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. אם מכינים קינואה, מבשלים את הקינואה במים רותחים עם מעט מלח עד להתרככות הקינואה ומסננים (בדומה להכנת פסטה).
2 מבשלים את שעועית המש במים רותחים ומעט מלח, עד לריכוך. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.
3 בסיר רחב שמים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את השעועית ומערבבים קלות עד שהשעועית מצופה בשמן הזית. מוסיפים את הקוסקוס המוכן, עשבי התבלין והקשיו. מורידים מהאש ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את קוביות העגבנייה, מזלפים את שארית שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. בקערת הגשה אישית מניחים מהסלט ומעל פרוסת פטה. מעטרים בעשבי תבלין קצוצים ומגישים בטמפרטורת החדר.
* ניתן לוותר על הפטה ולהגיש חם כתוספת מזינה ביותר לדגים צלויים או אפויים או עוף בגריל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!